keskiviikko 17. elokuuta 2016

Raikasta pyykkiä ilman kutinoita

Minulla on atooppinen iho, joka oirehtii eniten kuivaan aikaan eli talvella. Lapsena käsi- ja jalkataipeet olivat pakkasaikaan voimakkaalla ihottumalla ja jo silloin äitini huomasi, että jotkut pyykinpesuaineet pahentavat ihoni tilaa enemmän kuin jotkut toiset. Nyt aikuisena ihottumaa tulee talvisin vain pieninä laikkuina ympäri kehoa ja iho kutisee, mutta pesuainevalinnoilla olen pystynyt helpottamaan tätäkin tilannetta suuresti.
 
Osa hajustetuista pyykinpesuaineista ovat liian voimakkaita hajultaan minulle ja sellaisten vaatteiden, jotka ovat noilla aineilla pesty, käyttö aiheuttaisi migreeniä. Joskus saattaa jopa jollakin vieraalla olla niin voimakkaan pesuaineen tuoksuiset vaatteet, että joudun pysyttelemään hieman kauempana. Tällaisesta yliherkkyydestä ei ole mukava kertoa toisille ja siksi olen useinmiten hiljaa ja otan seuraukset vastaan päänsärkynä.


Ole Hyvä -pyykinpesuaineista ole tutustunut kahteen. Sitruuna-pyykinpesuaine on ollut meillä jo jonkin aikaa käytössä ja nyt pääsin kokeilemaan Piparminttu-pyykinpesuainetta.

Sitruuna-pyykinpesuaineesta olen pitänyt siksi, koska pyykki on pesun jälkeen raikkaan tuoksuista ilman erityistä muuta tuoksua. Sitruuna siis raikastaa. Piparminttua olen hieman epäillyt kokeilla, koska pelkäsin sen tuoksuvan liian karkkimaiselta. Mutta yllätys olikin positiivinen eka kokeilun jälkeen; pyykki tuoksui raikkaalle ja vain hieman piparminttuiselle, joka toimi todella hyvin. Luulenpa, että meillä vaihdetaan nyt tuohon vaihtoehtoon.

Ole Hyvä -pyykinpesuaineet eivät aiheuta iholleni kutinaa enkä ole huomannut, että vaatteisiin jäisi koskaan mitään jäämiä. Joskus aiemmin huomasin, että varsinkin pulverimaisista kemikaalipyykinpesuaineista jäi hippusia vaatteisiin. Vaikka olen kokeillut ns. allergiapyykinpesuaineita, olen kokenut ekologiset pyykinpesuaineet ihoystävällisempinä.

Ole Hyvän pyykinpesuainepakkauksissa on eri kokovaihtoehtoja. Pulloja löytyy kahta eri kokoa (½l ja 1l), täyttöpussi on 1,8 litraa sekä isompaan perheeseen on tarjolla kanisterikokoa. Itse pidän täyttöpussista, josta täytän aina pullon. Huomasin viimeksi käydessäni Punnitse&Säästä -liikkeessä, että heillä oli myös pullojen täyttömahdollisuus. Tätä vaihtoehtoa pitänee myös harkita. Näin pääsisi vielä pienemmällä muovijätemäärällä.

Minulla on vielä tulossa arvontaa liittyen Ole Hyvä -tuotteisiin, mutta siitä seuraavassa postauksessa. Itsekin olen alunperin löytänyt Ole Hyvä -tuotteet viisi vuotta sitten arvonnan kautta (voitin, pääsin kokeilemaan ja ihastuin), joten on mukava päästä ilahduttamaan jota kuta toistakin samalla tavalla.

4 kommenttia:

  1. Hhmm, kuulostaa varsin kokeilun arvoiselta.

    VastaaPoista
  2. Noi kuulostaa kivalta tuotteilta ,arvontaa odotellen jos onni suosis pääsis testaan vaikka en varsinaisesti ole herkkä hajusteille

    VastaaPoista