sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Geokätköilyä Ylläksellä Hiddmen avulla

Tällä viikolla tutustuin Hiddme-kätköilyyn ja innostuin ajatuksesta todella. Kävimme perheen kanssa talvilomareissulla Oulussa ja huomasimme, että siellä oli muutamia kätköjä. Kätköjä oli hauska etsiä koko perheen voimin ja kotimatkalla harmittelimme, ettei meilläpäin näitä kätköjä ole. Mutta kiitokset Hiddmen tiimille, myös meidän pikkukylään tuli kätkö. Eilen kävimme etsimässä mieheni kanssa kätkön Ylläkseltä ja hauskaa (sekä haastavaa) oli.


Kätkö sijaitsi aivan Ylläksen huipulla. 

Ensin haasteena oli päästä ylös huipulle. Onneksi gondolihissi vie myös suksettomia tyyppejä kohti huippua.

Toinen haaste oli huipulla olevat sääolosuhteet. Vaikka pakkasta ei juurikaan ollut, tuuli oli niin purevaa, että kännykästäni hyytyi akku samantien (kätköjä etsitään Hiddme-sovelluksen avulla). Onneksi miehen puhelin kesti viiman.

Kolmas haaste oli kätkön sijainti. Huomasimme huipulla, että kätkö näyttäisi olevan kohdassa, jonne ei ole pääsyä suksin tai oikein muullakaan välineellä. Mieheni taivalsi syvässä hangessa loppumatkan yksin ja minä jäin ihailemaan upeita maisemia.

Mutta kaikkinensa homma on niin hauskaa ja viihdyttävää, että haasteitakin pitää olla. Suosittelen kaikkia liikkujia ja seikkailijoita tutustumaan Hiddmehen. Se koukuttaa :)

2 kommenttia:

  1. Kerran tuolla Vanajaveden rantareitillä jo kunniakkaan keski-iän saavuttanut pariskunta kökki polun reunassa ja olen melko varma, että olivat geokätkeilijöitä, sillä samalla tuijotettiin kännykkää. Tyttärellä ja miehelläkin on se ohjelma! Oli se hetken myös itsellä, mutta päätin sen lopettaa ennen alkua, sillä siihen ei olisi aikaa. Hyvää viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eipä tuota itsekkään ehtisi normiaikana, mutta lomalla tuo on hauskaa koko perheen yhdessä tekemistä :) Hyvää viikkoa sullekin :D

      Poista