sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Talous säästöliekille

Taloutemme ei ole tiukilla, mutta ei säästöönkään jää mitään valtavia summia. Mietiskelin, mikä meidän taloudessa on suurimpia menoeriä pakollistin kulujen lisäksi ja totesin, että RUOKA. Ostamme usein herkkuja ja haemme valmista ruokaa ravintolasta. Rahaa tulee siis tuhlattua. Viime viikon maanantaina laitoimme kokeilun alulle: voiko ruokaan riittää koko perheelle (3 henkeä) 10 euroa päivässä, jos pakastimessa on marjoja, omenoita, lihaa yms. jonkin verran varastossa? Menoihin en laske muita kulutustarvikkeita kuten vessapaperia, vaan pelkästään ihmisten ruuat lasketaan.


Kokeilua on kestänyt nyt siis kaksi viikkoa ja raha on riittänyt. Herkuttelua ei ole tarvinnut jättää: leipominen on vain lisääntynyt. Ja mies on oppinut tekemään herkullisia leipiä :) Sitä en vielä osaa sanoa, kuinka kauan kokeilu kestää. Tavoitteena olisi pari kuukautta. Mutta suurin opetus kokeilulla on itselleni ehkä vielä tarkempi tietoisuus siitä, mihin rahan ruokakaupassa kuluttaa ja lähteekö mukaan hetken herkkuhimoihin.


7 kommenttia:

 1. Jaa, monessa blogissa onkin jo ollut säästöistä puhetta. Onneksi nyt taitavat kaupatkin alentaa hintojaan.
  Noita maisemiahan kyllä katselee ihan syömättäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kylillä vain pieniä kauppoja (Sale, K-market ja Valintatalo), joten eipä hinnanalennukset arvatenkaan meidän perheen lompakossa tunnu. Lähimpään Prismaan ja Citymarkettiin on 170 km. Mutta ei kun eteenpäin :)

   Poista
 2. Minäkin aloitin kevään kestävän nuukailukuurin, ihan vaan Miehen epäillessä kyvykkyyttäni järkevään rahan käyttöön. ;o)

  VastaaPoista
 3. On aivan totta, jos paneutuu menoihin, juuri ruokalaskuissa on paljonkin nipistettävää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja samalla voi vatsanseutukin nipistyä pienemmäksi (toivossa hyvä elää :D)

   Poista
 4. tosi hyvä postaus! välillä itsekkin pidän sellaisia älä osta mitään päiviä ja kaivan kaapeista mitä löytyy. Helposti kaupasta tulee ostettua etenkin lapsille kaikkea ja itsekkin olen aina nirso mitä syön. Jo parin päivän älä osta mitään saattaa hyvinkin säästää 10-40 e:)

  VastaaPoista