sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Uutta kokeilua putkeen

Tammikuu mentiin vähäsokerisella meiningillä ja nyt helmikuussa päätin kokeilla Dukan-dieettiä. Aloitin maanantaina hyökkäysvaiheen, joka loppui eilen. Mitä jäi käteen? 1. Huomasin, että lihaan/kalaan voi kyllästyä äkkiä. 2. Paino "putosi" muutaman kilon (vai oliko lie nestettä) 3. Vähäsokerinen tammikuu auttoi dieetin aloitukseen.

Sitten seuraava kysymys: aionko jatkaa?? Tarkoituksena olisi jatkaa tätä dieettiä (seuraavana pudotusvaihe), mutta tuskin niin kauaa kuin ohjeiden mukaan pitäisi. Olen sen verran hedelmäfani, etten voisi ajatella pitkällistä kieltäytymistä niistä. Ja toisaalta, miksi pitäisi? Saa elämästä nauttia, jos itsestään pitää huolta eikä ala mässäileen.

Ja mikä tuo Dukan-dieetti on? "Dukanin-dieetti on 4-vaiheinen ohjelma, jonka perustana on runsasproteiininen ja vähähiilihydraattinen ruokavalio. Dukan-dieetti muistuttaa Atkinsin dieettiä, mutta on sitä tiukempi. Erona Atkinsin dieettiin on myös se, että Dukanin menetelmässä suositaan vähärasvaisia proteiinilähteitä, joten paistetut kananmunat, pekoni ja kyljykset eivät kuulu tähän ruokavalioon." 
Onneksi kakkosvaiheessa ruokavalioon saa lisätä kasviksia ja juureksia (ei tärkkelyspitoisia), sillä muuten tökkisi jo kovaa ja rankasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti