tiistai 31. joulukuuta 2013

Parempaa vuotta odotellessa :)

Tämän vuoden loppu on mennyt hieman harmillisesti. Vastoinkäymiset alkoivat, kun joululoma lähestyi. Työpulmien lisäksi sattui se, mitä olen aina kehunut, ettei minulle satu: ajoin porokolarin :(Keli oli huono (pimeä, lumipyry ja todella liukasta) ja poro siinä keskellä tietä. Ei auttaneet jarrut eikä väistöt, vaan auto osui poroon ja kunnolla. Poro kuoli ja auto on korjuulla.

Mutta eipä siinä kaikki. Samana iltana neiti tulee ilmoittamaan makuuhuoneeseen, että keittiössä tulvii. Jipii. Lattia kuivattiin ja uusi tiskikone laitettiin heti tilaukseen. Joulu ollaan tiskailtu käsin ja toivottavasti uusi kone saapuu pian.

Seuraavana oli sitten tietokoneen näyttö listalla. Siihen onneksi saimme avun eilen pikkuveljen luona, kun teimme vaihtokaupan: saimme näytön ja pikkuveli kassillisen suomalaista ruokaa (kotiväkenihän asuu Ruotsissa). Kävimme samalla ihastelemassa taloa, jonka pikkuveli perheineen on juuri ostanut. Remontoitavaa "uudessa" kodissa löytyy ja pääsimme tutustumaan "ennen remonttia"-tilanteeseen. Tässä komeita (osa kaameita :D) tapetteja, jotka saavat luvan poistua seiniltä:Keittiössä remontti oli jo pitkällä menossa.


Matka Jällivaaraan on mukava jo pelkästään maisemien vuoksi. Vaikkei radiokanavat eikä puhelin aina kuulu matkan aikana, voi nautiskella silmillään.6 kommenttia:

 1. No, mutta kylläpä teitä on vastustanut. Onneksi ei sulle käynyt mitään porokolarissa. Eiköhän uusivuosi tuo parempaa onnea:)

  Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2014

  VastaaPoista
 2. Oi, mitä tapetteja <3 Oih, mitä maisemia! Uusi vuosi on parempi! Sen on Pakko olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois ihana, kun sais tuommosia tapetteja ihan rullalla. Vois tehä tehosteseinää. Ja sovitaan, että uusi on parempi :D

   Poista
 3. No, onpa koeteltu. Meillä ei oo poroja, mutta peuroja ja hirviä kyllä. Kolme peuraa oli tässä muistaakseni vielä marraskuun puolella työmatkalla tiellä. Yksi suoraan minun kaistalla ja kaksi vastakkaisella. Ajelin peuran kylkiä hipoen ihan keskiviivan päältä. Olin varma, että jysähtää, mutta ihme kun mahduin ohi ja peuran pösilöt nuolivat asfaltista suolaa kun ei mitään. Vauhtia oli varmaankin 60 km/h, koska ehdin kuitenkin jarruttaa vähän. Niitä on niin paljon tuolla pelloilla, että pelkään joku päivä niiden kanssa kolaroivan.

  Todella mielenkiintoiset tapetit! Hienot maisemakuvat!!

  Parempaa Uutta Vuotta 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on työmatkalla melkein päivittäin noita poroja ja tähän asti ollaan yhteiseloa eletty. Toivottavasti ei tarvi toista kertaa kokea samaa. Oli aika ilkeän tuntoista, kun poromiehen kanssa vedettiin kuollut poro sarvista kärryn kyytiin.

   Hyvät Uudet Vuodet sinnekin :D

   Poista