lauantai 24. marraskuuta 2012

Kakkaa keliä ja silmäpohdintaa

Meillä on täällä lunta. Sitä on niin, että hiihtämään pääsee. Niin siis ainakin vielä. Kävimme torstaina lenkin Rovaniemellä, 170 kilometrin päässä. Se on lähin kaupunki ja sinne oli mentävä, jotta sai sekä itsensä :D että auton huoltoon.

Matka meni osittain sumun keskellä ja selväksi tuli, että vaikka meillä sitä lunta on, ei sitä enää Rovaniemellä ole:(

Tässä matka kuva kuvalta ja ankeammaksi muuttui koko ajan...

Auton huolto meni odotetusti (ei mitään suurta vikaa; ainoa suuri oli lasku).

Sitten minun huoltoon tai tarkemmin optikolla käyntiin. Olen viimeksi käynyt näöntarkistuksessa ja silmälasiostoksilla vuonna 2008. Asia jännitti hiukan, koska olen huomannut, etten enää näe näillä nykyisillä laseilla tarkasti. Nykyisissä laseissa on molemmissa linsseissä -9,75. 

Mitä selvisi? Molemmissa silmissä oli näkö heikentynyt ja toisessa silmässä on nyt lähelle -12. APUA! Optikko ei antanut minun hankkia uusia laseja, sillä hän oli sitä mieltä, että minun tulisi käydä ensin silmälääkärillä. Olen miettinyt vakavasti vuoden ajan laserleikkausta ja nyt kuultuani, kuinka heikko näkö toisessa silmässä jo on, harkitsen sitä vielä vakavammin. Sovin optikon kanssa, että juttelen asiasta lääkärin kanssa tarkemmin. Siispä uusi reissu Rovaniemelle 1.12. ja katsotaan, mihin päädyn. Leikkaus vaan pelottaa ihan pirusti!!!!!!!

Rovaniemen reissu päättyi lompakon keventämiseen eli joululahjoja hankittiin olan takaa :D Meillä ei täällä tuppukylässä ole kauppoja, joista sopivia lahjoja löytyisi ja siksi pitää käyttää tilaisuus hyväksi, kun pääsee kaupoille.7 kommenttia:

 1. Olisin keväällä leikkauttanut silmäni, mutta löytyi esitutkimuksessa sellainen silmäsairaus, joka estää sen. Se siitä sitten. Meille on vihdoin luvattu lunta keskiviikkona. Tänään oli +6 C lämmintä!

  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on asteita +2,2 C eli hieman vähemmän kuin siellä. Mullakin on pelko siitä, että tutkimuksissa löytyy jotain ikävää ja että leikkaus jää haaveeksi.

   Poista
 2. No ompa sulla huonontunu näkö. Itte olen senverran pelkuri, etten uskaltais leikkauttaa vaikka, mullon poika leikkauttannu jo 8 vuotta aikaa ja hyvin on menny. Kaikki tutut jotka on leikkauttannu on onnistunu hyvin. Nykyhään on systeemit vielä paremmat. Täällä ei ole lunta yhtään, nytki tullee vettä taihvaan täyeltä. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 3. Hei Henna! Leffat tulivat perille ja suklaatin kera :)). Kiitti kovasti. Kun ehtisi tässä katsomaan joskus, mä taas touhuan ja hössötän vähän joka suuntaan. Aloitan kymmenen asiaa ja puolet ovat levällään. Eipä tässä ole shoppailupaikkoja minullakaan kuin Kuopiossa 60 km:n päässä ja siellä se odottaa se 'ostoshelvetti' Matkuksessa, joka vasta avattiin. On Ikeat, Halpahallit ja pieniä erikoismyymälöitä.
  Eikun tsemppiä elämääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans paha tapa aloittaa monta asiaa kerrallaan :D ja jättää joko levälleen tai kokonaan kesken

   Poista
 4. Hei, Paketti tuli perille tänään, KIITOS!!!! säästän leffan siihen kun pötköttelen toipumassa omasta pelottavasta leikkauksesta....
  tunnen monta jotka on silmänsä laaserilla leikkauttanu ja kaikki on ollut tyytyväisiä. Mutta eihän se silti mikään "pakollinen" ole.
  mä muuten niin rakastan noita teidän kotkontuja, kunpa pääsisikin hiihtämään!
  mukavaa joulun odotusta sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on mahtavat hiihtokelit ja on ollut mukava työpaikan ikkunasta katsella (meillä menee latu heti päiväkodin aidan viereltä), kun ihmisiä hiihtää ees taas ohitse.

   Poista