sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Markkinatunnelmia Pajalasta ja taidetta

Viikonloppu on ollut markkinoiden sesonkiviikonloppu. Naapurikunnissa Pajalassa Ruotsissa ja Kittilässä oli molemmissa markkinat. Kittilän markkinoilla en ole aiemmin käynyt ja tämä neitsyys vielä säilyi. Pajalan markkinoilla sen sijaan olen käynyt lähes joka kerta, kun olemme täällä pohjoisessa asuneet.


En tiedä oliko lie omaa kuvitelmaani, mutta minusta Pajalan markkinat olivat tänä vuonna pienemmät kuin aiempina vuosina. Olisiko taloudellisella tilanteella vaikutusta asiaa? Mutta joka tapauksessa markkinoilta löytyivät kaikki perinteiset tavarantarjoajat sekä tivoli. 

Mitä minä haen markkinoilta? Varsinaisesti en lähde ostamaan mitään. Tunnelma yleensä riittää pienten ostosten lisäksi. Tänä vuonna mukaan kojuista lähti...


hattaraa (neitokaisen joka vuotinen pakko-ostos),"kookossuukkoja" ja mies löysi tennarit (nykyiset hajoavat kohta). 

Markkinakierroksen jälkeen kävimme Kieksiäisvaarassa (Pajalassa) taidenäyttelyssä. Näyttelyä piti kuvataideopettajanakin toimiva taiteilija Maria Siekas. Näyttelyssä oli hänen sekä uusia että vanhempia suosikkitöitä. Töissä näkyi hyvin Marian rohkeus väreihin ja niiden käyttöön. Kuvassa oleva akvarellityö oli yksi suosikeistani ja siksi pyysinkin taiteilijaa poseeraamaan minulle sen vieressä. Saimme kuulla tarinoita kuvien takaa ja muutenkin vierailu oli tunnelmallinen, sillä näyttelytilana toimi vanha rakennus vanhoine esineineen ja huonekaluineen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti