sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kevät hei, tullut on... ja arvontaa

Tässä tämä: lohduton kuva tältä aamulta

 Lunta tulee jatkuvalla pyrytyksellä ja
 ulko-oven edusta kohta hautautuu lumeen ja
terassille jo kevään ja kesän toiveessa raahatut pihakalusteet saavat lumikuorrutuksen. Takana läjä kesärenkaita, jotka eivät päässeet vieläkään auton alle (vaikka tarkoitus oli). Nii-in, tässäpä tämä. Eilen mieheni kävi ostamassa Rovaniemeltä kasvihuoneen, jotta pääsisimme kevätpuuhiin, mutta luonto sitten päätti toisin. Mutta täytyy yrittää olla positiivinen ja ajatella, että kyllä se oikea kevät vielä tännekin tulee ja sen perässä kesä. Mieltä piristääkseni tutkin vanhoja kuvia ja yritän saada niistä voimia kesän odotukseen.

Tyttäreni oma salainen puutarha (2009)

 
Jättiherneet (2006)

Ja vielä lisäpiristyksenä ARVONTA


1 arpa kommentista: onko sinun puutarhassasi joskus kasvanut jotain erikoista ja mitä? (meillä tosiaan kasvoi tuolloin kesällä 2006 herneet jättikokoisiksi). Ja jos sinulla ei ole puutarhaa, niin voit kertoa, mikä hyötykasvi olisi mieluisin, jos sinulla olisi puutarha.

1 arpa, jos olet lukija tai liityt lukijaksi

1 arpa, jos linkität arvonnan blogiisi (käytä ylläolevaa kuvaa)

Kaiken kaikkiaan sinulla on mahdollisuus saada siis 3 arpaa.

Ja sitten palkinnoista. Niitä on kaksi ja voit myös laittaa viestiisi, kumpi kirja olisi sinulle mieluisempi. 


Arvonta kestää 26.5. saakka 

Arvonta päättynyt

30 kommenttia:

 1. onnea rips arvonnan voitosta. Osallistun samalla arvontaan. Minulla on kasvanut pihassa herkkutatteja :)

  VastaaPoista
 2. Hei! Täällä toinen keski-ikäinen ope, joka myös odottaa kesän tuloa tänne Keski-Suomen korkeuksille :) Minulla kasvoi toissakesänä erikoisempia kesäkukkia, kun hankin niiden siemenet Lontoosta. Liityn samalla lukijaksi, joten kahdella arvalla muka arvonnassa. Tuo puutarhakirja minulta jo löytyykin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkien kanssa oon itse hieman tumpelo, mutta oispa hauska kokeilla jotain ihan uutta.

   Poista
 3. Kahdella arvalla mukana! :) En nyt tähän hätään muista mitään erikoista, mutta olen jo vuosia haaveillut omasta laajemmasta yrttisaavista, jossa olisi enempikin erilaisia yrttejä. Vielä en ole saanut sitä toteutettua, mutta ehkä vielä joskus ;). Tuunailevana tyyppinä ottaisin tietty Vanhasta uutta -kirjan :).

  VastaaPoista
 4. No eipä näytä vielä kovin keväiseltä. Kyllä se kohta tulee sinnekin, sillä täällä Keski-Suomessa on jo kaikki lumet hävinneet ja valko- ja sinivuokot kukkivat metsissä.
  Liityin samantien lukijaksi, kun kerran tänne osuin. Pääsempä samalla kolmella arvalla mukaan arvontaankin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa lumi alkaa sulamaan, vaikka vielä eilen leijaili taas uusiakin lumihiutaleita.

   Poista
 5. Kaikenlaista on yritetty kasvattaa lasten kanssa, mutta aika huonolla menestyksellä... Jotain pientä minikokoista. Jos pihalla olisi tilaa niin haluaisin mielelläni istuttaa marjapensaita; punaherukkaa, mustaherukkaa ja karviaisia olisi mukavaa popsia oman pihan pensaista.
  Olen yhdellä arvalla mukana; molemmat kirjat näyttävät todella kiinnostavilta, mutta Vanhasta uutta -kirja päätyisi varmasti meillä kovempaan käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin pidän marjapensaista. Meillä vaan harmillisesti linnut ehtivät kerätä sadon ennen meitä.

   Poista
 6. Kolmella arvalla tavoittelen Vanhasta uutta -kirjaa. Tänä vuonna yritän ensimmäistä kertaa parvekepuutarhaa. Lähtökohtaisesti on eriskummallista, jos saan puutarhassani kasvamaan yhtään mitään. Pidän kuitenkin toivoa yllä :)

  VastaaPoista
 7. Kolmella arvalla mukaan.
  paras kasvatus taitaa olla 12 vuoden takaa kun poika laitti rairuohoperuna pään maahan.siitä kasvoi 13 perunaa kauniita punaisia.

  VastaaPoista
 8. Kahdella arvalla mukana (http://villavariksenmarja.blogspot.com/) tavoittelemassa puutarhakirjaa.
  Itsellä ei tällä hetkellä puutarhaa ole, mutta ihastelin juuri jonkun puutarhaliikkeen mainosta, jossa myytiin karpaloita kotipuutarhureille. Niitä tahtoisin ja ehkä harkitsen kykenisikö niitä parvekkeella kasvattamaan, kun nyt muutan parvekkeelliseen asuntoon.

  VastaaPoista
 9. Yhdellä arvalla lähden puutarhakirjaa tavoittelemaan.
  Viime kesänä koin aikamoisia yllätyksiä puutarhassani. Sain 2 kg perunasadon, vaikken ollut perunaa istuttanutkaan. Ilmeisesti edelliskesästä oli maahan jäänyt joitain mukuloita, jotka itivät. Pensasaidan vierellä huomasin marjapensaan alun, jota luulin mustaksiviinimarjaksi. Loppukesästä se tuotti vähän marjojakin ja pensas osoittautui viherherukaksi. Kykeisen pensaan olemassaolosta minulla ei ollut tietoa ja miehenikään ei ollut siitä koskaan maininnut, mistä lie tullut? Täysi mysteeri.

  VastaaPoista
 10. Kolmella arvalla mukaan. Kumpikin kirja on mieluisa. Mitään kovin erikoista minulle ei kasva, mutta kompostin viereen putkahti viime syksynä ihan aitoja herkkusieniä.

  VastaaPoista
 11. Yhdellä arvalla mukaan arvontaan. Meillä ei ole mitään kauhian erikoista kasvanut, tosi isoja kurkkuja on kasvihuoneesta joskus tullut, liki puolimetrisiä. Ja tuo puutarhakirja olisi todella mieluinen ja kaikenlisäksi tarpeellinen.

  Mukavaa äitienpäivää!

  -Tuija-

  VastaaPoista
 12. Kahdella arvalla mukana arvonnassa. Meilläkään ei mitään kovin erikoista ole kasvamassa, tänä kesänä vasta ensimmäistä kertaa harrastan kasvihuonekasvatusta. :) Kumpi tahansa kirja olisi mieluisa minulle. :)

  VastaaPoista
 13. Hei, yhdellä arvalla mukaan ja mieluisampi kirja olisi Vanhasta uutta. Mummulassani alkoi tienvierustan pieni peltotilkku ihan vain eräänä kesänä ykskaksyllättäen muuttua niityksi. Mullan suojista ilmestyivät kaikki tutut niittykasvit ja meille harvinaisemmista ainakin peuran- ja kurjenkelloa. Meistä se oli aika merkillistä. :)

  VastaaPoista
 14. On teille kunnonkokoiset herneenpalot kasvaneet!
  Taisi olla kunnon luonnonlannoitteet =D
  Liityin juuri lukijaksesi joten kivassa arvonnassa olisin mukana. Kumpikin kirja sopisi luettavakseni.
  Pihallamme on nyt neljä vuotta kasvanut viinirypäle. Olen sen istuttanut ulos kasvihuoneen seinustalle. Meillä on hallanarka (9.6.2011 yöllä -7'C) piha 2-3 vyöhykkeen rajalla. Silti se on tehnyt jo upeasti ihan syötävänkokisia viinirypäleterttuja. Istuttaessani en osannut uskoakkaan sen koskaan tekevän hedelmää, joten pidän kypsiä tummanpunaisia ja makeita viinirypäleterttuja pienoisena ihmeenä. Sisällä on isohko piemen, joka rapsakasti rouskuu syödessä =D

  VastaaPoista
 15. Hei Henna!
  Tervehdys täältä Pohjois-Savosta. Jostakin linkin kautta tänne tupsahdin, kun selailin puutarhablogeja. Joka kevät se tauti iskee, että pihamaalle olisi saatava jotakin uutta lähinnä koristepensaita. Yksi perennapenkki minulla on mutta se on etäkodin pihassa. Asun omakotitalossa ja piha on suuri ja se on hepoin hoitaa ruohikkona ja tietenkin siellä kasvaa puita: koivuja, pari vaahteraa, orapihlajapuita, marja-aroniat, syreenit (unkarin ja isabella), lumipallot, timanttituija, terijoen salavat, juhannusruusut 2 kpl. En enää jaksa kasvimaata hoitaa, se kuului nuoruuteen :).
  No ehkä pidän erikoisena sitä, että pari vuotta sitten sain peräti kurpitsasatoa (ei kesäkurpitsaa vaan sitä isoa). Penkkiä lannoitettiin fasaaninkakalla (meillä oli fasaanitarha etäkodissa) ja sen avulla kurpitsat paisuivat vallan isoiksi.
  Kolmella olen mukana ja puutarhakirja olisi mieleen mutta toinenkin kirja käy.
  Mukavia toukokuun päiviä sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 16. Liityin juuri lukijaksesi. Puutarhakirja olisi mukava saada. Olen mukana kahdella arvalla, vaikka erikoisin, mitä voin kertoa on entisen kodin maanvaivaksi osoittautunut saksankirveli. Sen varret olivat lapsen käsivarren paksuiset. Ei ikinä enää sitä! Toinen "erikoisuus" on se, kun viime vuonna istutimme viinirypäleen syvään laatikkoon siitä huolimatta, että kaikki varoittelivat ettei se talvehdi. Se ei pelaa, joka pelkää, sanoi isäntä ja istutti taimen kaupasta löytämäämme syvimpään muovilaatikkoon, joka laitettiin terassille. Nyt jännätään kovasti.

  VastaaPoista
 17. Mukana 3 arvalla.Mulla kasvaa kukkapenkeissä erimuotoisia "kuivakukkia"..mitä vähemmän tulee taivaalta vettä sitä enemmän kuivia ilmestyy..innostun aina alkukesästä ja kyllästyn puolikesästä..Blogissanikin on arvonta meneillään..käykääpäs kurkkimassa.

  VastaaPoista
 18. Tällä hetkellä puutarha on 200 km päässä kesannolla. Odotan paluutani sinne kuin kuuta nousevaa... Pellava kasvoi ja kukki siellä vuosia sitten upeasti! Liityin lukijaksi, linkitän, 3 arvalla siis mukana? Kumpikin kirja kiinnostaa.

  VastaaPoista
 19. Toivoisin vielä joskus saavani aikaiseksi kunnollisen mansikkamaan. Vanhasta uutta-kirja olisi minulle mieluisampi.

  VastaaPoista
 20. Montakin ei toivottua rikkaruohoa on kyllä kasvanut mutta ei mitään erikoisempaa. Toivoisin että minulla on joskus kasvihuone jossa voisin kasvattaa itse tomaatteja. Mukaan 2 arvalla. Vanhasta uutta kiinnostaa hieman enemmän mutta puutarhakirjakin olisi mukava yllätys!

  VastaaPoista
 21. Mä en todellakaan ole mikään viherpeukalo, joten näistä kirjoista olis paljon hyötyä! :D Joten kolmella arvalla voittoon! :D

  VastaaPoista
 22. Mukana yhdellä arvalla. Vanhasta uutta kiinnostaa hitusen vielä enemmän, mutta toki molemmat tulisivat hyötykäyttöön. Meidän pihalle on tehty pari vuotta sitten kasvimaa, jossa ei oikein koskaan mitään hirveän hyvin kasvanut. Nyt kuitenkin viereinen tammi on pudotellut terhoja kasvimaalle, joten sieltä pukkaa ylös tammen alkuja; ei siis enää taimitarha vaan tammitarha...

  VastaaPoista
 23. Jos saisin tomaatteja ja porkkanoita omasta kasvimaasta niin olisin todella tyytyväinen. Puutarhakirja olisi mieluisampi mutta toisellekkin löytyy käyttöä. 2 arpaa minulle.

  VastaaPoista
 24. Pihamaa on sen verran varjoinen ja kasvaa isoja puita, että ei siellä oikein mitään hyödyllistä ole onnistuttu kasvattamaan. Haaveilen tilasta jonne saisi marjapensaita; kotimaiset pensasmarjat ilahduttaisivat sekä suoraan marjoja puskasta syöden sekä hilloina ja mehuina seuraavana talvena. Ehkä joskus vielä....Tykkään tuunata ja muunnella vanhoja esineitä uuteen kuosiin, joten vanhasta uutta olisi mieluisampi voitto. Yhdellä arvalla sitä tavoittelemaan...

  VastaaPoista
 25. Omenapuita pitäisi olla joka pihalla, jos minä saisin päättää. Ovat puina kauniita, kukinta on huikea ja sato monikäyttöinen. Ja jos ei itse osaa / viitsi / halua tehdä mitään omenista niin aina voi vaikka laittaa lapun, että saa tulla poimimaan. Tai viedä vaikka metsään eläinten ruokintapaikalle taikka paikalliselle tallille hevosten herkuksi.
  Arvontaan osallistun 1 arvalla, molemmat kirjat kyllä kiinnostavat kovasti.

  VastaaPoista