maanantai 28. toukokuuta 2012

Eilinen reissu Ruotsiin

Kävimme eilen Jällivaarassa Ruotsissa shoppailemassa ja juhlistamassa siskontytön 16-vuotissynttäreitä sekä paluumatkalla Ullatissa äitini luona äitienpäiväkahveilla.

Tässä eilisen tapahtumat kuvitettuna :D


Wikipedia kertoo: 
Jällivaara (ruots. Gällivare, pohjoissaameksi Jiellevárri ja Váhčir, meänkielellä Jellivaara) on kunta Norrbottenin läänissä Ruotsin Lapissa satakunta kilometriä napapiiriltä pohjoiseen. Pinta-alaa on 15 825 km² ja asukkaita 19 212 (2004). Jällivaara on virkeä kaivosyhdyskunta ja siellä louhitaan rautamalmia. Asukkaat ovat paljolti suomenkielisiä tai meänkielisiä. Siksi suomella ja meänkielellä tulee hyvin toimeen Jällivaarassa. Jällivaarassa pidetään maastohiihdon maailmancupin osakilpailu alkutalvesta.

Kyliä:

Tokanen (Dokkas), Jällivaara (Gällivare), Hakanen (Hakkas), Killingi, Koskullskulle, Leipojärvi, Malmivaara (Malmberget), Markitta, Mettä-Tokanen (Mettä Dokkas), Nattavaara, Nattavaaran kylä, Nilivaara, Puoltikasvaara, Purnuvaara, Röytiö (Skröven), Soutujärvi (Skaulo), Tjautjas, Ullatti, Vettasjärvi


Koska eilen oli sunnuntai, vain muutama kauppa oli auki. Me kävimme DollarStoressa, Ica Kvantumissa ja Coop Forumissa.

DollarStoresta löytää yleensä vaikka mitä kivaa. Kaupan valikoima vaihtuu suhteellisen nopeasti (osa valikoimasta pysyvääkin), joten aina löytyy uusia, kiinnostavia juttuja. Vakiona mukaan lähtevät edulliset hygieenia- ja keittiötarvikkeet. Hinnat ovat alkaen 10 kr:sta (hieman yli 1€) ylöspäin ja ovat aina tasakymppejä. Tämä on kauppa, jota ehdottomasti suosittelen.
  Tässä pari mukaan lähtenyttä juttua:
2 pakettia 10 kruunulla
kengät 30 kruunua
matkalaukku 250 kruunuaJa sitten synttäreille ja itse päivänsankari :D


Isosiskoni poikansa Joelin kanssa.

Syntymäpäiväsankarilla on tällä viikolla koulun tanssiaiset, johon hän on ostanut kaksi mekkoa. Nyt on kova valinta, kumpi mekko päätyy juhliin.


 Sitten syntymäpäiväjuhlilta 70 km päähän Ullattiin äitienpäiväjuhliin. Ullatti (kuten jo aiemmin tuli mainittua) on pieni kylä, joka kuuluu Jällivaaran kuntaan. Ja tässä äitini:


Ja pieni maistiainen tarjoilusta :D


2 kommenttia:

  1. Kiva, kun eri maissa äitienpäivä on eriaikaan.
    Sinulla on ollut varmasti kiva reissu. Lumisia tuntureitakin kuvissa:)
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia näytät. En ole koskaan ollutkaan sielläpäin. Mukavaa että olet mukana arvonnassani!

    VastaaPoista