torstai 26. huhtikuuta 2012

Hotelli Pyhätunturi, Pelkosenniemi

Kun kuljemme kokous- ja lomareissuilla, yövymme usein hotelleissa. Koska vuoden aikana tulee hotelliyöpymisiä eri hotelleissa useita, on alkanut laittaa hotelleja jonkinlaiseen paremmuusjärjestykseen eri kriteerien avulla. Arvioitavia tekijöitä ovat mm. aamiainen, muu ruoka (lounas, illallinen), huone, hotellin yleisilme ja henkilökunta.

Tätä mieltä meidän perhe oli hotelli Pyhätunturista.

AAMIAINEN

Aamiainen oli keskitasoa huonompi suppean valikoiman vuoksi. En muista, milloin viimeksi olisin nähnyt näin suppean aamiaistarjoilun suomalaisessa hotellissa. Tarjolla oleva ruoka oli muuten ok.


LOUNAS

Tyypillinen buffee-lounas. Erityisruokavalioisia ei oltu huomioitu (esim. kasvisruoka puuttui), vaikka ravintolaan oli etukäteen tiedot ilmoitettu. Buffee oli kahdelta puolelta otettavissa, mutta ruoka-astioissa oli vain yhdet ottimet ja ruokaa oli aina vain yhdessä astiassa. Tämän vuoksi ruuan ottaminen oli vaikeaa, sillä piti kurotella toiselle puolelle tiskiä ja yrittää kaapata ottimet, jotka olivat toisen puolen jonottajilla myös käytössä. Ruoka oli suht edullista (aikuiset 10€ ja lapset 5€).

ILLALLINEN

Meille oli tilattu etukäteen parempi illallinen, joka osoittautui koulun luonastarjoilua huonommaksi. En ole koskaan ollut hienolla illallisella, jossa pöytäliinat ovat likaiset, tarjoilijat sekoilevat kaiken kanssa, ruokana on buffeessa vaihtoehtoisesti joko seitikastiketta tai lihapataa ja kaikki asiat tuntuvat menevän hieman poskelleen. No, tulipahan tämäkin koettua. Harmitti vain, kun meitä oli iso seurue ja ihmisillä ykköset päällä. T-paita ja farkut olisivat olleet paremmin tähän illalliseen sopivat.

Edit (30.4.): Sain hotellilta lisää tietoa liittyen illalliseen ja haluankin hieman korjata aiemmin kirjoittamaani. Ruuan oli sekä tilannut että valinnut kokouksemme järjestänyt taho ja tilauksesta oli jäänyt pois tiettyjä asioita, jotka olisivat olleet hotellille tärkeitä tietää. Tämä aiheutti sekaannusta ruokailutilanteessa eli syy ei ollut hotellin. Oli mukavaa, kun hotellilta otettiin asiasta minuun yhteyttä ja kerrottiin asioiden todellinen laita. Siitä näkee, että he haluavat todella asiakkaiden viihtyvän :D

HUONE

Huone oli pienehkö, vaikkakin laskettelukeskuksien huoneeksi normikokoinen. Huone oli siisti. Ainoa ongelma oli huoneen lämpötila: +26 astetta. Kun ilmoitimme asiasta respaan, meille kerrottiin, ettei huoltomies ole tavoitettavissa kuin vasta sen jälkeen, kun olemme jo lähteneet ja että pitäkää ikkunaa auki. Ikkunaa pystyi pitämään muuten auki, mutta kun menimme nukkumaan, oli se pakko sulkea, koska ikkunan alla oli sänky ja ulkona pakkasta. Paistuimme siis koko reissun ajan kuumassa huoneessa (wc:n lämpö olikin sitten saunan luokkaa).

HOTELLIN YLEISILME

Hotelli oli yleisilmeeltään mukava ja viihtyisä.
Ja sitten vielä respan HENKILÖKUNNASTA

Mukavaa ja hymyilevää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti